Cyberrisk
Cybercrimininaliteit wordt door MKB'ers nog sterk onderschat!
Een groot deel van de MKB'ers gaat ervan uit dat zijn onderneming geen interessant doel is voor cyberaanvallen.De praktijk wijst echter uit dat ruim de helft van alle MKB-ondernemingen een of meerdere keren het slachtoffer van cybercriminaliteit is.
Cybercriminaliteit kent vele vormen. Het kan gaan om hacken, ransomware, phishing, identiteitsfraude en DDoS-aanvallen. Een cyberincident, bijvoorbeeld gijzelsoftware, kan grote gevolgen hebben, zoals claims van relaties, stilstand van bedrijfsprocessen, en reputatieschade.
Door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moet er aan allerlei verplichtingen voldaan worden op het gebied van opslag en bescherming van persoonsgegevens. Bij een datalek is er vaak een meldingsplicht. Veel bedrijven hebben dat niet goed geregeld. En dat kan in zo'n geval dan weer leiden tot boetes.
Cyberrisk verzekeren?
Ondernemers zijn steeds vaker slachtoffer van cybercrime. Een goede cyberverzekering dekt de gevolgen van hacking, systeeminbraak, datalek, diefstal van gegevens en andere vormen van cybercriminaliteit. Ook is het belangrijk om snel te reageren bij dataverlies, hackers en cyberaanvallen. De schade kan dan aanzienlijk beperkt worden. Daarom biedt een cyberverzekering ook ondersteuning door experts.
Wilt u meer weten?
In onze brochure Cyberverzekering, nuttig of overbodig kunt u nog meer informatie lezen.
Als u een offerte wilt aanvragen, stuur ons dan dit formulier ingevuld toe (info@bergwerff.com).
Direct bellen kan natuurlijk ook (010 - 450 1271).